Ben je enthousiast geworden over boogschieten?

Kom gerust eerst eens kijken in de Centaurhal om het allemaal te bekijken en de sfeer te proeven. ‘s-Avonds is er meestal wel een groep aan het schieten. Je kunt vooraf ook even naar het secretariaat mailen.

Lid worden

Boogschieten is voor iedereen, jong of oud, man of vrouw (of alles daar tussenin). Ook schutters met een beperking kunnen we over het algemeen faciliteren, al is het wel raadzaam om van tevoren hierover even contact op te nemen.

We stellen wel een minimum leeftijd van 9 jaar. De krachten die ontstaan bij het uittrekken van een boog kunnen schade veroorzaken in het lichaam van een te jonge schutter.

Wil je lid worden? Neem dan contact op met de secretaris via secretaris@ahv-centaur.nl.

Nog geen schietervaring?

Kandidaat-leden die geen of onvoldoende ervaring hebben zijn verplicht een basiscursus te volgen. Deze cursus beslaat 8 trainingen over een periode van maximaal 10 weken plus het volgen van een reguliere training. Dat is nodig voor het goed aanleren van de schiettechniek en de veiligheidsregels. De cursus dient ook als een wederzijdse kennismaking. Aan het eind van de cursus beslis je of je al dan niet (direct) lid wilt worden.

We krijgen ook veel aanmeldingen van mensen die wat verder van Amersfoort wonen en waarvan de vereniging in de buurt geen basiscursus biedt. Ook deze groep verwelkomen we graag, we vinden het leuk om beginnende schutters op weg te helpen!

Per jaar worden drie basiscursussen gegeven. Jonge jeugd vanaf 9 jaar hoeven geen cursus te volgen, zij trainen op speelse wijze op de zaterdag. 

Lees meer over de basiscursus

Wat kost het

Contributie wordt berekend per jaar. Als norm voor de hoogte van de verenigingscontributie geldt wat een lid van 18 jaar of ouder betaalt. Dit bedrag wordt vermeerderd met de bondscontributie die elk jaar voor elk lid wordt afgedragen. Voor de berekening van de verenigingscontributie wordt uitgegaan van onderstaande categorieën:

– Leden van 18 jaar en ouder betalen 100% van de norm
– Studenten 18+ betalen 80% van de norm, indien zij dit bij de penningmeester aanvragen met overlegging van een geldige collegekaart of bewijs van inschrijving bij een instelling voor dagonderwijs.
– Junioren (16 tot 18 jaar) betalen 80% van de norm
– Cadetten ( 12 tot 16 jaar) betalen 80 % van de norm
– Aspiranten (9 tot 12 jaar) betalen 50% van de norm

Tijdens de basiscursus en de eerste 3 maanden van het lidmaatschap kunnen schutters gebruik maken van het clubmateriaal, daarna moet een maandelijkse bijdrage worden betaald.

We raden schutters aan om tegen die tijd een eigen boog te kopen, die boog is helemaal op de schutter afgesteld en dat schiet toch een stuk beter. En natuurlijk is een eigen boog heel leuk om te hebben!

Bogen voor beginners heb je in verschillende prijsklassen: van rond de 250 euro voor een houten boog tot 650 voor een recurveboog. Alleen een compoundboog is een stukje duurder. Vaak kun je ook prima uit de voeten met een tweedehandsboog, vooral als die van een (oud)lid is. Koop nooit zomaar iets van Marktplaats maar vraag altijd een trainer om advies.

We raden beginners altijd aan om, met uitzondering van de Longbow, met tweedehands materiaal te beginnen. Voor € 200,00 tot € 500,00 koop je uitstekend tweedehands. Daar kun je zeker de eerste jaren mee vooruit.

Lees meer over de verschillende soorten bogen