En jij vindt boogschieten cool? Je hebt helemaal gelijk!

De Jeugdafdeling van AHV Centaur bestaat uit ongeveer 30 jongens en meisjes van 12 tot 17 jaar. Tijdens de jeugdtrainingen wordt afgewisseld tussen serieuze training en spel.

Trainingsblokken
Voor jeugd van 12 tot 17 jaar

Er is een jeugdtrainingsblok op maandagavond van 18:30 tot 20:00 uur, op dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur en op woensdag van 18:00 tot 19:30u; een jeugdlid kan zich opgeven voor één van deze trainingsblokken. De training op maandag is voor de gevorderde jeugd en is deels gericht op wedstrijden, de training op dinsdag en woensdag is voor de beginnende jeugd en is vooral gericht op schiethouding en techniek.

Per trainingsblok is plaats voor 12 jeugdleden. De training wordt gegeven door een vaste, gediplomeerde jeugdtrainer, bijgestaan door één of meer begeleiders.

Tijdens de winterperiode vinden de trainingen plaats in de hal. In de zomerperiode, wanneer het weer dat ook maar enig zins toestaat, traint alle jeugd tezamen op één avond, waarbij wordt geschoten op de jeugd FITA afstanden.

Wanneer je 17 wordt, ben je bij ons al een senior schutter en ga je naar de seniorentrainingen. Dat klinkt misschien wat spannend, maar je kunt ineens naar veel meer trainingen. Bijna iedere dag is er wel iets te doen!

Als je lid wilt worden, moet je eerst de basiscursus doen. Daar leer je de beginselen van deze leuke sport waarna je je tijdens de trainingen helemaal kunt storten op het schieten.

Meer over de basiscursus

Aspiranten
Van 9 tot 12 jaar

Op zaterdagmorgen is de jonge jeugd van 9 tot 12 jaar aan de beurt. In deze training staat het spelelement centraal. Er zijn twee trainingen voor deze doelgroep op zaterdagochtend onder begeleiding van 2 trainers: van 8:45 tot 10:00 uur en van 10:15 tot 11:30 uur.

Er is per groep ruimte voor maximaal 7 jeugdleden in deze groepen om de juiste begeleiding te kunnen geven.

Bij aanvang lidmaatschap mag je niet ouder zijn dan 11 jaar en 3 maanden. Er kan dan bij de leeftijd van 12 jaar de basiscursus gevolgd worden (zie basiscursus).

Aanmelden voor de jeugd groepen van 9 tot 12 jaar via het secretariaat: secretaris@ahv-centaur.nl.

Wedstrijden en funverschietingen
voor de jeugd

In de winterperiode kunnen alle leden meedoen aan de clubkampioenschappen. De clubkampioenschappen bestaan uit een aantal soorten wedstrijden op zowel de 18 als 25 meter. Wij moedigen jeugdleden aan om ook deel te nemen aan de nationale regiocompetitie want wedstrijdervaring maakt je een nog betere schutter!

De boog kan echter niet altijd gespannen staan: in samenwerking met de jeugdcommissie wordt er naar gestreefd om minstens vier keer per jaar een funverschieting te houden.