Goed aanleren van de schiettechniek en de veiligheidsregels is heel belangrijk

Boogschieten is niet heel moeilijk maar het blijft toch een sport met wapens. Om ervoor te zorgen dat onze schutters veilig met een boog kunnen omgaan en om ze met de sport kennis te laten maken, organiseren we basiscursussen

Wat ga je leren?

De basiscursus leert de aankomend schutter in 9 weken (9 lessen van 1.5 uur) hoe om te gaan met een boog, wat theorie omtrent de boog, het schieten en nog vele andere zaken.

Wij stellen de basiscursus verplicht voor personen die lid willen worden van onze vereniging en geen aantoonbare ervaring hebben met de handboogsport. Dit geldt trouwens voor de meeste clubs, al biedt niet elke club de mogelijkheid tot een basiscursus; we krijgen dan ook vaak schutters van buiten de regio die bij ons de cursus komen doen om elders lid te kunnen worden.

De cursussen worden gegeven op de vrijdagavonden van 19:00-20:30 uur, onder begeleiding van twee gediplomeerde trainers.

De cursus wordt afgesloten met het behalen van een certificaat. Zodra je 8 van de 9 lessen met succes hebt gevolg, behaal je het certificaat en kun je lid worden.

Let op: de basiscursus wordt slechts drie keer per jaar gegeven en is nooit in het zomerseizoen. Houdt u rekening met een wachtlijst, boogschieten is een leuke maar ook heel populaire sport.

Jeugd van 9 tot 12 jaar

Voor jeugd van 9 tot 12 jaar is de basiscursus niet verplicht, zij kunnen direct lid worden, mits er plaats is. Bij aanvang van het lidmaatschap mag deze jeugd niet ouder zijn dan 11 jaar en 3 maanden, anders moet toch eerst de basiscursus gevolgd worden.

Aanmelden van deze jeugd kan door een mail te sturen naar de secretaris via secretaris@ahv-centaur.nl.

Wat kost het?

De kosten voor deelnemers bedraagt €175,-. Deze kosten zijn inclusief het gebruik maken van oefen- en schietmateriaal en inclusief beschermingsmateriaal (borstbeschermer, armbeschermer, vingersling, oefenelastiek en vingertab) die je mag houden.

De cursus wordt gemengd (jeugd/volwassenen) gegeven. Op volgorde van betaling wordt de inschrijving bevestigd. De inschrijving is pas definitief wanneer het cursusgeld op de rekening van Centaur is bijgeschreven! 

Alle cursussen dit jaar (2024) zitten vol, nieuwe aanmeldingen worden op de reserve lijst gezet en als er uit de geplande cursussen personen afzeggen kunnen nieuwe aanmeldingen de open gevallen plaats innemen.

Cursusdata 2025 is nog niet bekend.